Dijaspora

Komunikacija s dijasporom jedan je od ključnih faktora za uspjeh razvojnih projekata

Za uspjeh razvojnih projekata na lokalnoj razini komunikacija je jedan od ključnih faktora, zaključeno je na radionici koordinatora za iseljeništvo i predstavnika razvojnih timova jedinica lokalne samouprave (JLS).

Opširnije...

JEDNIM KLIKOM DO TRAŽENOG OBRASCA

Odnedavno se na web stranici Općine Posušje nalazi rubrika Invest in Posušje kojom se nastoji približiti svim domaćim i stranim ulagačima mogućnosti ulaganja u općinu Posušje kroz Investicijski vodič na hrvatskom i engleskom jeziku i pregled slobodnih parcela za ulaganja u poslovnim zonama Osrdak i Vlake.

Opširnije...

Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U cilju promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u 2015.godini objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Opširnije...

Iseljeništvo i razvoj Bosne i Hercegovine - Uspješni primjeri

Službeni statistički podaci procjenjuju da gotovo 1,5 milijuna građana Bosne i Hercegovine živi izvan zemlje što predstavlja gotovo 40% ukupnog stanovništva. Prema procjenama, broj građana porijeklom iz BiH koji žive u inozemstvu je još i veći, a ako se uzmu u obzir druga i treća generacija, brojka doseže 2 milijuna građana.

Opširnije...

Opći izbori u BiH 2014.

Posušje, 13.10.2014.

Neslužbeni rezultati Općih izbora u BiH 2014. za općinu Posušje

 

Opširnije...

U POSUŠJU OTVORENO NOVO KRILO DOMA ZDRAVLJA - INVESTICIJA VEĆA OD 2 MILIJUNA MARAKA

Posušje, 10.10.2014.

Danas je u Posušju svečanim presjecanjem vrpce otvoreno novo suvremeno krilo Doma zdravlja. To je ujedno i prva kapitalnija investicija realizirana u ovoj zdravstvenoj ustanovi u proteklih četrdeset godina. Sredstva u iznosu većem od 2 milijuna konvertibilnih maraka za realizaciju ovog, za Posušje iznimno važnog projekta, osigurana su s viših razina vlasti. Glavnicu iznosa sufinancirao je županijski Zavod za zdravstveno osiguranje i Županija Zapadnohercegovačka.

Opširnije...

HERCEGOVINA DOBILA NOVOG ČLANA HAZU-a:Posušanin Ferdo Bašić postao redovnim članom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Posušje, 12.8.2014.

U povodu izbora prof. emeritusa Ferde Bašića za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, jučer je u posuškoj Kino sali upriličena svečana Akademija.

Opširnije...

Posušje: Otvoren 1. Sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Republike Hrvatske

Posušje, 17.7.2014.

Jutros je ispred zgrade Općine Posušje svečano otvoren 1. Sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Republike Hrvatske.

Opširnije...

e - uprava

Call Centar









 


Mapa Posušja