Aktivnosti načelnika

Načelnik Općine Posušje u posjeti Županji

Načelnik Općine Posušje g. Branko Bago je 28.kolovoza 2015. godine sa svojim suradnicima nazočio Svečanoj sjednici Gradskog vijeća  povodom proslave Dana Grada Županje i blagdana  mučeništva sv. Ivana Krstitelja zaštitnika župe.

Opširnije...

Potpisani ugovori za financiranje projekata mladih s područja općine Posušje

Posušje, 10.7.2014.

Nakon objavljenog Javnog poziva za prikupljanje projekata udruga mladih koji će se financirati sredstvima općinskog Proračuna za 2014., te provedenog izbora među prijavljenima, danas su u Općini Posušje potpisani i ugovori o financiranju.

Opširnije...

Općinski načelnik i predsjednik Općinskog vijeća u posjetu farmi Šišović

Posušje, 8.7.2014.

Krajem prošlog tjedna, Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, posjetili su farme u vlasništvu obitelji Ante Pavkovića Šišovića. Goste je ispred obitelji primio Damir Pavković i poveo ih u razgledavanje Farme u Tomislavgrad, a zatim i u Glamoč.

Opširnije...

I „Učenice generacije“ posuških srednjih škola na prijemu kod načelnika

Posušje, 24.6.2014.

Nakon prošlotjednog prijema upriličenog za najbolje učenike osnovnih škola, danas je u zgradi Općine Posušje upriličena mala svečanost i za najuspješnije srednjoškolke i njihove ravnatelje.

Opširnije...

Učenici generacije na prijemu kod Općinskog načelnika

Posušje, 17. 6. 2014.

Najuzorniji učenici završnih razreda osnovnih škola s područja općine Posušje, u pratnji roditelja i ravnatelja, bili su danas gosti Općinskog načelnika Branka Bage. U Sali za sastanke organiziran je prijem za njih četvero nositelja titule „Učenik generacije“; Andeu Oreč, učenicu OŠ Vranić, Mateu Topić iz OŠ A.B. Bušića iz Rakitna, Magdalenu Čamber iz OŠ. Franice Dall era Vir, te Nikolinu Grabovac, učenicu OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja.

Opširnije...

Boljom organizacijom efikasnije protiv požara

Posušje 15.srpnja 2013.

U zgradi Općine Posušje danas je održan inicijativni sastanak Općinskog načelnika Branka Bage i njegovih suradnika s predstavnicima mjesnih zajednica Vir, Zagorje, Podbila i Zavelim te Poklečani i Sutina. Teme razgovora odnosile su se na  mogućnosti formiranja dobrovoljnih vatrogasnih društava na rubnim dijelovima naše općine. Dogovoren je zajednički obilazak terena, kao i razgovor s dobrovoljcima za uključivanje u buduće DVD-ove. 

Opširnije...

Daljnji razvoj lokalne zajednice uz projekt Centar 72

Posušje, 2. srpnja 2013.

U suradnji s fondacijom CPI, a u svrhu razvoja lokalne samouprave, u općini Posušje će se početi primjenjivati projekt Centar 72. U sklopu projekta angažirat će se stručna osoba u Službi za gospodarstvo razvitak i CZ Općine Posušje, koju će financirati CPI fondacija, a sudjelovat će u apliciranju i implementaciji budućih projekata čiji je cilj poboljšanje uvjeta življenja u našoj zajednici.

Opširnije...

Sinoć svečano i na GP Vinjani Donji

Posušje, 1.7.2013.

Ulazak  Republike Hrvatske u EU svečano je proslavljen i na graničnom prijelazu Vinjani Donji. Uz predstavnike lokalne samouprave Imotske krajine, policije i carine, na poziv imotskog gradonačelnika Ante Đuzela svečanosti su nazočili i općinski načelnici Posušja i Gruda, Branko Bago i Ljubo Grizelj. Prve minute R. Hrvatske u Europskoj uniji obilježilo je intoniranje državne Himne, kao i Ode radosti u izvedbi imotske Gradske glazbe.

Opširnije...

Svečanost u Generalnom konzulatu RH u Mostaru

Posušje, 1.7.2013.

Povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, protekli petak je u Generalnom konzulatu RH u Mostaru upriličen svečani prijem. Na ovaj događaju su uz predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti s viših razina, bili pozvani i predstavnici općina. Tako je ispred Općine Posušje događaju nazočio Općinski načelnik Branko Bago sa suradnicima. 

Opširnije...

e - uprava

Call Centar

 


Mapa Posušja