Program Devetnice i proslave Velike Gospe u Posušju

01. 08. 2018

Posušje i ove godine svečano slavi svoju nebesku zaštitnicu Veliku Gospu – Blaženu Djevicu Mariju na nebo uznesenu.
Najvažniji duhovni događaj u godini koji sa sobom nosi snažnu duhovnu okrijepu već tardicionalno započet će u ponedjeljak 6. kolovoza.

Kako je najavljeno u programu, devetnica započinje molitvom krunice u 18:30 sati, te svetom misom u 19 sati koju predvodi fra Jozo Hrkać, župni vikar u Posušju, na temu „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!“ (Iv,13,34).

Kroz mnoštvo tema koje nam donosi ovaj susret imat ćemo još jednom priliku našu vjeru osnažiti, te se kroz sakramenat ispovijedi pripremiti za nadolazeći blagdan.

Posljednji dan devetnice 14. kolovoza, Uočnica Velike Gospe, počinje u 18 sati na Martića križu od kud kreće tradicionalna procesija odnosno molitveni mimohod s Gospinim kipom ulicama grada prema crkvi gdje euharistijsko slavlje predvodi fra Mario Knezović, a nakon svete mise bit će blagoslov djece i nabožnih predmeta.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, svečana sveta misa počet će u 11 sati, predvodi je fra Miljenko Šteko, provincijal. Uz središnje misno slavlje svete mise su u 7, 9 i 19 sati, dok sakramenat ispovijedi počinje u 6 sati.

Na blagdan Velike Gospe slavi se i Dan općine Posušje. Tog dana Posušje je u posebnom ozračju, općinske zastave krase institucije, gospodarska društva i obiteljske kuće.

U nadolazećih devet dana, kao i prethodnih godina, crkveno dvorište bit će najljepša slika zajedništva i snage molitve. Ovo vrijeme neka nam bude prilika za duhovnu izgradnju, a našu župu, obitelji, prijatelje i hodočasnike neka prati Marijin zagovor.

plakat_VGP_2018_web

letak_VGP_2018_web

Skip to content